Mozaic

Actrița americană Raquel Welch a încetat din viață la vârsta de 82 de ani

By IMP Awards One Million Years B.C. UK quad poster., Fair use, https://en.wikipedia.org/w/index.php?curid=60483594

Actrița americană Raquel Welch, vedetă a anilor 1960 și 1970, rămasă în amintirea Hollywoodului ca una din cele mai frumoase femei pentru rolul de naiadă în bikini din piele de animal interpretat în filmul „O poveste preistorică”, a încetat din viață la vârsta de 82 de ani, informează miercuri AFP.

Conform unui anunț făcut de managerul său, Rachel Welch „a murit în pace în această dimineață, după o scurtă boală”.

De-a lungul carierei a apărut în peste treizeci de filme, printre care „Călătorie fantastică” și „Cei trei mușchetari”. După dispariția lui Marylin Monroe în 1962, tânăra amazoană cu coama castanie a preluat în 1966 statutul de sex simbol universal, spulberând preconcepțiile că doar o blondă ar putea întruchipa chintesența feminității.

Faima ei s-a bazat însă pe o neînțelegere: i se cerea doar se dezbrace, deși Raquel Welch a vrut întotdeauna să demonstreze că are talent.„Chiar am avut senzația că oamenii râdeau de mine, erau interesați doar de cealaltă femeie: cea călare, în bikini din piele de iepure, cu această siluetă de clepsidră imposibilă! Erau toți îndrăgostiți de acest gen de super femeie venită direct din Amazonia”.

Născută la Chicago pe 5 septembrie 1940 dintr-un tată inginer aeronautic bolivian și o mamă americană cu origini irlandeze, a lăsat în urmă doi copii, Damon și Tahnee Welch.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.