Social

Atenționări de ceață și ghețuș în Transilvania

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi dimineața, mai multe atenționări nowcasting Cod galben de ceață pentru zone din șapte județe situate în Transilvania.

Până la ora 10, în județele Alba, mai exact în localitățile: Alba Iulia, Aiud, Sebeș, Blaj, Ocna Mureș, Teiuș, Unirea, Vințu de Jos, Galda de Jos, șona, Mihalț, Pianu, Lopadea Nouă, Daia Română, Stremț, Sâncel, șpring, Sântimbru, Ciugud, șibot, Mirăslău, Săliștea, Bucerdea Grânoasă, Berghin, Fărău, Noșlac, Crăciunelu de Jos, Cricău, Roșia de Secaș, Hopârta, Rădești, Cut și Ohaba.

Până la ora 10 vor fi afectate de ceață și localități din județele Cluj, Brașov, Covansna, zona depresionară a județului Harghita și zona depresionară a județului Brașov. În aceste județe se va semnala local ceață care, determină scăderea vizibilității sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, ce va favoriza, în funcție de condițiile locale, formarea ghețușului.

De asemenea, până la ora 11, în județul Caraș-Severin, în mai multe localități se va semnala local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, precizează ANM.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.