Social

Bărbat din Alba Iulia reținut pentru înșelăciune

Un bărbat din Alba Iulia a fost reținut pentru înșelăciune, după ce ar fi încasat importante sume de bani de la mai mulți cetățeni din țară, pentru organizarea unei excursii la Vatican, însă nu și-a onorat promisiunea și nici nu a restituit banii.

Miercuri, 15 februarie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au efectuat trei percheziții, la domiciliul unui bărbat de 59 de ani, din Alba Iulia și la sediul și punctul de lucru al societății comerciale pe care acesta o administrează.

Bărbatul ar fi încasat, în perioada iulie – octombrie 2022, de la șapte persoane din țară, suma totală de 2.205 euro și 10.387 de lei, contravaloarea unui pelerinaj la Vatican, care ar fi trebuit să înceapă la data de 2 octombrie 2022, transportul urmând a fi efectuat din București.

În dimineața zilei de 2 octombrie 2022, cei șapte păgubiți s-ar fi prezentat la locul de îmbarcare, însă, la scurt timp, și-ar fi dat seama că au fost înșelați, iar pelerinajul planificat nu va mai avea loc.

Bărbatul a fost audiat, iar, ulterior, polițiștii l-au reținut, pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.