Administrație

Aiud. Peste 400 de locuri de muncă au fost create în ultimii șase ani

Peste 400 de locuri de muncă au fost create în ultimii șase ani, din anul 2016 și până acum, susțin reprezentanții Primăriei municipiului Aiud. Este vorba doar despre angajații din domeniul privat, fără a include funcționarii publici, militarii, personalul din justiție etc.

„Pentru a avea o situație exactă a locurilor de muncă din municipiul Aiud am solicitat Inspecției Muncii câteva date statistice cu privire la numărul de salariați activi la angajatori din municipiul Aiud pentru perioada 2011 – 2022. Datele arată faptul că numărul salariaților activi era în scădere până în 2016 (ajungând la un minim de 4766 de salariați activi), iar de atunci se află în creștere ajungând la 5170 de salariați activi în 2022”, explică reprezentanții autorității locale.

Potrivit acestora, creșterea numărului de locuri de muncă a fost posibilă datorită eforturilor administrației locale de modernizare și dezvoltare a infrastructurii locale.

„Această creștere confirmă faptul că strategia noastră dă roade: Pentru că baza prosperității este dezvoltarea economică, ne-am propus să creăm condițiile necesare pentru ca antreprenorii să prospere și să creeze creează locuri de muncă. Cum facem asta? Îmbunătățim infrastructura pentru că aceasta este, la rândul ei, baza dezvoltării economice. Proiectele noastre sunt menite să îmbunătățească infrastructura din municipiul Aiud (au fost reabilitate peste 25 de străzi în ultimii ani, avem un proiect în implementare prin care se reabilitează Liceul Tehnologic Aiud (ne dorim să devină un pol al învățământului profesional și tehnic), recent am construit o grădiniță nouă și curând va intra în reabilitare o alta, construim o nouă creșă, o bază sportivă și un centru de zi pentru vârstnici, achiziționăm autobuze electrice pentru transportul public, iluminatul public trece pe LED, amenajăm piste de biciclete și înființăm punct de bike sharing, s.a.m.d. Ca idee, inclusiv aceste proiecte de dezvoltare menționate mai sus au creat în mod direct locuri de muncă în Aiud”, susțin reprezentanții Primărie municipiului Aiud.

Aceștia mai precizează că datele nu includ unele categorii de lucrători cum ar fi funcționarii publici, militarii, personalul din justiție etc. Deci aici nu sunt incluși angajații Penitenciarului Aiud, ai Spitalului Municipal Aiud, ai unităților de învățământ, ai Primăriei Aiud, ai Spitalului de Pneumoftiziologie sau ai Unității Militare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.