Administrație

Primăria Aiud a semnat contractul pentru achiziția autobuzelor electrice

Imagine de la semnarea contractului (foto: Primăria municipiului Aiud)

Vineri a fost semnat contractul pentru furnizarea celor 16 autobuze electrice care vor asigura transportul în comun din municipiul Aiud, anunță Primăria locală.

Contractul a fost semnat cu socieatea Anadolu Automobil Rom SRL, singurul ofertant prezent în cadrul licitației publice, are o valoare a achiziției de 22 de milioane de lei (fără TVA) și include:

  • 16 autobuze electrice
  • 16 stații de încărcare lente
  • 4 stații de încărcare rapide

„Proiectul va contribui semnificativ la reducerea emisiilor de carbon din oraș, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra mediului înconjurător și sănătății publice. În al doilea rând, aceste autobuze electrice vor fi mai silențioase și mai confortabile decât autobuzele cu motor combustie internă, ceea ce va face transportul public mai atractiv pentru călători. În sfârșit, cu aceste autobuze electrice, Aiudul va avea un sistem de transport public modern, demn de un oraș al Uniunii Europene. Aceasta este o veste minunată pentru aiudeni”, se arată într-o informare publică a Pimăriei municipiului Aiud.

Anadolu Automobil Rom, societate deținută de omul de afaceri Huseyin Aykol, este cel mai mare importator independent de autobuze și autocare din România, susțin reprezentanții societății pe propria pagină de prezentare web.

„Transport public ecologic în municipiul Aiud” este un proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.