Social

„Circulație în condiții de iarnă” pe mai multe drumuri din Transilvania și din țară

Mai multe autotrenuri au rămas imobilizate duminică dimineața pe suprafața de rulare pe DN 76, în localitatea Dealu Mare, județul Hunedoara din cauza zăpezii depuse pe carosabil, a anunțat Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliției Române.

În zonă se circulă pe câte o bandă pe fiecare sens și se acționează cu utilaje pentru deszăpezire.

Potrivit sursei citate, sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță și se circulă în condiții de iarnă pe mai multe drumuri din județele Alba, Bistrița-Năsăud (DN 17 Pasul Tihuța), Cluj, Harghita, Hunedoara, Mureș și Suceava, nefiind impuse restricții de circulație. Se acționează cu utilaje pentru deszăpezire.

De asemenea, ninge dar nu s-a depus strat de zăpadă pe carosabil pe autostrăzile A1 Sibiu-Deva, A10 Sebeș-Turda și A3 Câmpia Turzii-Nădășelu.

Pe DN 1 Ploiești – Brașov traficul este intens, sunt precipitații sub formă de ploaie și carosabilul este umed.

Pe Autostrada A1 București-Pitești traficul se desfășoară normal, pe Autostrada A2 București-Constanța este trafic normal și nu se înregistrează fără precipitații.

De asemenea, pe DN 7 Pitești-Râmnicu Vâlcea-Sibiu este trafic normal.

Polițiștii rutieri le recomandă șoferilor ca în cazul în care partea carosabilă este alunecoasă ori acoperită cu zăpadă să reducă considerabil viteza pentru a putea opri în condiții de siguranță, să nu bruscheze comenzile autovehiculelor și să folosească frâna de motor pentru încetinire. Totodată, șoferilor li se reamintește să nu se angajeze în depășirea coloanelor de autovehicule staționate și să permită accesul utilajelor de deszăpezire.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.