Administrație

IPJ Alba își va reabilita imobilelor cu bani din PNRR

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba își va reabilita propriile imobile cu fonduri provenite din Planul Național de Reziliență și Reabilitare (PNRR), anunță instituția.

Proiectul, denumit administrativ „Reabilitarea şi modernizarea imobilelor din cadrul IPJ Alba, pe str. I.I.C. Brătianu nr.1B”, beneficiază de finanțare alocată prin Apelul de proiecte gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, finanțat din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României, și din fonduri naționale.

Contractul de finanțare a fost semnat între Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și Ministerul Afacerilor Interne, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 5 – Valul renovării, Axa 2-Schema de Granturi pentru eficientă energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2 – Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice.

Obiectivul general al proiectului este aducerea clădirii la parametrii de siguranță și stabilitate proiectați, reducerea cheltuielilor cu utilitățile, precum și reducerea cu peste 60% a consumului de energie și a emisiilor de dioxid de carbon. Totodată, se va crea cadrul necesar asigurării serviciilor publice oferite cetățenilor în cele mai bune condiții.

Valoarea totală a Proiectului este de 18,26 milioane de lei, din care 15,24 de milioane de lei valoarea eligibilă din PNRR și 2,9 milioane de lei valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR.

Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni, data de finalizare fiind 14 februarie 2026.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.