Administrație

La Alba Iulia a fost marcată împlinirea a 90 de ani de la înființarea Protecției Civile

Ziua a fost sărbătorită printr-o ceremonie militară care a marcat atât celebrarea Zilei Protecției Civile (foto: Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei)

Marți, a fost marcată la Alba Iulia împlinirea a 90 de ani de la înființarea Protecției Civile. Evenimentul a debutat la ora 14, în Piața Cetății, în prezența arhiepiscopului Irineu, transmite Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei.

Ierarhul a participat la activitățile organizate de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Unirea” al județului Alba, structură subordonată Ministerului Afacerilor Interne și aflată sub conducerea colonelului Ovidiu Nicolae Costea.

Ziua a fost sărbătorită printr-o ceremonie militară care a marcat atât celebrarea Zilei Protecției Civile, cât și depunerea jurământului militar de către personalul nou încadrat.

„Drapelul în fața căruia se depune jurământul ne amintește de bravura înaintașilor noștri și este o mărturie a străduinței și a luptei lor pentru libertatea, unitatea și demnitatea poporului român. Jurământul depus sub drapel vă obligă să fiți curajoși, viteji și chibzuiți în toate, ridicându-vă întotdeauna deasupra ezitărilor și intereselor personale. Noi, românii, trebuie să știm că toată istoria noastră națională este povestea unui sacrificiu colectiv anonim, este o rezistență de stâncă neclintită. Această tărie morală a fost posibilă prin credința în Dumnezeu, care a constituit pentru noi armă de luptă și steag de biruință. De fapt, Domnul Hristos a spus: «Celui ce crede toate-i sunt cu putință» (Mc. 9, 23)”, a spus arhiepiscopului Irineu.

De asemenea, din programul activităților desfășurate a mai făcut parte expoziția de tehnică de intervenție, avansările în grad și trecerile în rezervă. Împlinirea a 90 de ani de la înființarea Protecției Civile este marcată și în alte localități ale județului. Activitățile ISU Alba se vor desfășura până în data de 4 martie, cu scopul informării preventive și a pregătirii cetățenilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.