Administrație

Primăria Aiud va înființa un centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar

Proiectul urmărește dezvoltarea unui management eficient al deșeurilor (foto: Ministerul Mediului)

Primăria municipiului Aiud anunță că a semnat contractul de finanțare pentru înființarea unui centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar (CAV) în localitate.

Potrivit unui informări publice făcute marți, în municipiul Aiud va fi amenajat un centru de colectare în care vor putea fi colectate anumite tipuri de deșeuri. Cetățenii vor putea duce la CAV hârtie/carton, plastic, textile, vopsea, medicamente expirate, baterii, electrice/electronice, mobilier din lemn, sticlă, metal, anvelope, deșeuri vegetale, precum și deșeuri provenite din construcții.

Centrul de colectare, amenajat pe strada Tribun Tudoran, nr. 72 E, va fi împrejmuit, iluminat și dotat cu sistem de supraveghere. Valoarea totală a finanțării nerambursabile este de 3,83 milioane de lei, echivalentul a 778.720 de euro, la care se adaugă TVA aferent cheltuielilor eligibile, în valoare 727.873,66 lei. În plus, poriectul nu solicită o contribuția din bugetul local.

Perioada de implementare a proiectului este de 20 luni, dar fără a depăși data de 30 septembrie 2024.

„Acest CAV reprezintă soluția optimă pentru colectarea separată a deșeurilor în municipiul Aiud. Aiudenii vor avea asigurate toate condițiile necesare pentru a depozita în mod legal orice tip de deșeuri, evitând astfel depozitarea ilegală a acestora pe domeniul public”, mai precizează reprezentanții primăriei.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană – NextGenerationEU.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.