Social

Colectă pentru victimele cutremurului din Turcia și Siria în bisericile Arhiepiscopiei romano-catolice Alba Iulia

Arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia, dr. Kovács Gergely, îi îndeamnă pe credincioși să doneze (captură video)

O colectă pentru victimele cutremurului din Turcia și Siria va fi organizată, duminică, în bisericile Arhiepiscopiei romano-catolice Alba Iulia, se arată într-un comunicat transmis de Asociația Caritas Alba-Iulia.

„În urma apelului Conferinței Episcopale din România (CER) și al Confederației Caritas România, Arhiepiscopia noastră, în data de 5 martie, în Duminica a II-a a Postului Mare, organizează o colectă în biserici pentru a ajuta victimele”, precizează sursa citată.

Arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia, dr. Kovács Gergely, îi îndeamnă pe credincioși să doneze, punctând faptul că se poate exprima solidaritatea față de victimele “dramaticei catastrofe naturale” prin rugăciunile din perioada Postului Mare, dar, în măsura posibilităților, cei care au avut de suferit trebuie să fie ajutați și prin donații.

Potrivit sursei citate, colecte similare s-au organizat sau urmează să se organizeze în toate bisericile romano-catolice sau greco-catolice din România.

De asemenea, toți cei care doresc să sprijine victimele cutremurului pot dona pe site-ul Asociației Caritas, la adresa: https://caritas-ab.ro/ro/voi-ajuta/?t=23433, dar și în conturile bancare: RON – IBAN: RO51 BTRL RONC RT05 4732 5701; EUR – IBAN: RO98 BTRL EURC RT05 4732 5701, cu mesajul „cutremur”.

Caritas sprijină deja victimele cutremurului devastator, prin distribuirea de ajutoare sau organizarea de adăposturi în bisericile din zona afectată.

„Caritas diecezan, care acoperă zona afectată, a început să distribuie ajutoare, între care pachete cu alimente, mese pregătite, produse de igienă și haine calde în orașele Iskenderun și Antakya. În mai multe biserici locale au fost deschise adăposturi pentru persoane rămase fără locuință. Pe lângă un loc de cazare în condiții demne, aici persoanele găzduite primesc și mese calde și produse de strictă necesitate. Echipele Caritas sunt pe teren și în zonele rurale, unde evaluează situația și distribuie ajutoare”, precizează sursa citată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.