Economie

HS Timber își reafirmă statutul de cel mai mare importator de lemn din România

Într-un comunicat de presă dat publicității joi, compania HS Timber afirmă că nu intermediază exportul de lemn din țară, ci, dimpotrivă, este „cel mai mare importator de lemn din România”.

„Doar în anul 2022, HS Timber a adus în România, pentru prelucrare în fabricile românești, 768 de trenuri cu bușteni. În anul 2021, au fost aduse pentru prelucrare nu mai puțin de 1.055 trenuri a cate 40 de vagoane fiecare”, anunță compania cu capital austriac.

Potrivit reprezentanților acesteia, „în ultimii ani, volumul total de lemn rotund prelucrat de fabricile HS Timber în România a provenit în proporție de 50-70% din import, din țări membre ale Uniunii Europene și nu numai. HS Timber România nu exportă buștean, ci produce în cadrul fabricilor din țară doar produse cu valoare adăugată ridicată, precum lambriuri, dușumele, produse îmbinate în dinți, panouri încleiate, grinzi lamelare, panel, panel cu film sau peleţi”.

„Suntem mândri că lucrăm cu lemnul, o materie primă regenerabilă, într-o industrie de prelucrare performantă, cu o lungă tradiție în țară. Industria de prelucrare a lemnului trebuie să fie un pol de stabilitate economică și socială în România. Ea hrănește mai mult de 300.000 de persoane la nivel național”, se mai arată în comunicatul citat.

În finalul documentului, reprezentanții compnaiei reamintesc că exportul de buștean din România a fost interzis prin legea nr. 57/2020.

HS Timber Group este o companie tradițională de prelucrare a lemnului cu origini austriece și rădăcini puternice în Europa Centrală și de Est, în special în România. Compania prelucrează lemn în Germania, Finlanda și România și aprovizionează clienți industriali din întreaga lume.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.