Administrație

Vizită la ISU Alba, prin Programul Erasmus+. Vizitatori din Franța și Polonia

Salvatorii români din Alba s-au întâlnit cu reprezentanți ai salvatorilor din Franța și Polonia (Foto: ISU Alba)

Joi, 2 martie, o delegație formată din pompieri și oficialități locale din Franța și Polonia au făcut o vizită la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Unirea” al județului Alba, anunță instituția. Aceasta precizează că vizita face parte din programul Erasmus+ „Instruirea și recrutarea pompierilor voluntari în zonele rurale – FITTRA”.

În cadrul vizitei, inspectorul șef al ISU Alba, colonelul Ovidiu Nicolae Costea, a prezentat distinșilor invitați modul de organizare și funcționare a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba, informații legate despre întreaga activitate a salvatorilor și modul integrat de conclucrare cu toate structurile de urgență, în scopul salvării de vieți.

Delegația a fost interesată de funcționarea sistemului integrat de urgență din România, atât din punct de vedere legislativ, cât și operațional.

Totodată, șeful ISU a vorbit delegației străine despre dispecerizarea comună și integrată, modul de pregătire a personalului care activează în domeniul situațiilor de urgență și despre atingerea obiectivelor instituției noastre, dotarea cu tehnică performantă pentru a oferi un răspuns profesionist, respectiv de a oferi cetățenilor servicii de calitate, adaptate nevoilor acestora.

Vizita delegației din Franța și Polonia a continuat la Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției, dispeceratul integrat (pompieri, SMURD, Serviciul de Ambulanță Alba) unde invitații au putut observa, pe de-o parte, modul de organizare și funcționare a unității noastre, iar pe de altă parte, echipamentele și tehnica aflată în dotarea pompierilor salvatori.

Delegația a fost prezentă în România în perioada 24 februarie – 2 martie, efectuând vizite la Detașamentul de pompieri Alba Iulia, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Zlatna, Teiuș, Şugag, Sebeș, Cugir și la Serviciul Privat pentru Situații de Urgență aparținând Star Assembly Sebeș.

Totodată, delegația a luat parte și la ceremonia militară organizată cu prilejul „Zilei Protectiei Civile”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.