Mozaic

Ibiza din Munții Făgăraș: Corona Winter Camp la Hotelul de Gheață

Ibiza din Munții Făgăraș: petreceri fierbinți la Hotelul de Gheață, până în 7 mai, când se închide sezonul de iarnă la Bâlea Lac și începe să vină primăvara.

Iubitorii sporturilor de iarnă au o ofertă specială, în inima Munților Făgăraș, la Bâlea Lac. Aici, iarna mai rămâne până la sfârșitul lunii mai, iar de mâine începe programul Corona Winter Camp, cu petreceri ca la Ibiza, bikini-party și plajă la peste 2000 de metri.

În perioada 10 martie -7 mai, Corona Winter Camp Bâlea Lac ține iarna pe loc în vârf de munte și le oferă oaspeților experiențe unice, în cadrul unui program special. Vor fi organizate petreceri în Hotelul de Gheață, cu DJ, dar și cu experiențe culinare unice în Ice Restaurant. Vor fi competiții sportive și concursuri cu premii.

Pentru a participa la evenimente este nevoie de rezervare, iar cazarea se poate face la rece în Hotelul de Gheață sau la cald în cabanele din zonă.

Petreceri cu DJ, socializare și mișcare în aer liber

În acest sezon ne-am orientat către petreceri cu DJ, cât mai multă mișcare în aer liber și socializare.

Programul special care începe sâmbătă și are ca primă etapa o serie de evenimente până în 2 aprilie la care participă și oaspeți internaționali prin care dorim să aducem atmosfera de Ibiza la Bâlea Lac. Pentru turiștii străini a fost pregătit un pachet special pentru care se pot face rezervări până la data de 7 mai 2023.

Iarna nu-i ca vara, dar un DJ bun poate transforma gheața în ring de dans și la peste 2.000 de metri altitudine. Dorim să oferim petreceri în vârf de munte la fel de animate ca cele de la mare.

Incursiune în paradisul înghețat

Cei care vor veni la Hotelul de Gheață în această perioadă vor avea parte și de preparate speciale, la Ice Restaurant, servite în farfurii de gheață, cu băuturi în pahare de gheață. Bineînțeles, în restaurant este totul sculptat în gheață, inclusiv mesele și scaunele, ca în fiecare an.

„După ce am făcut o pauză în pandemie, anul acesta am avut multe cereri din partea iubitorilor iernii, iar pentru a le oferi tuturor ceva special, am pregătit un sezon de primăvară la munte în condiții autentice de iarnă”, explică Arnold Klingeis, managerul proiectului Hotel of Ice de la Bâlea Lac.

Programul de evenimente este unic în Europa și se adresează în special celor care încă mai vor să se bucure de zăpadă, după ce a venit primăvara.

Iarna durează circa șase luni pe an la Bâlea Lac, astfel încât construcțiile de gheață rezistă in fiecare an până la jumătatea lunii mai.

Locul ideal pentru practicarea sporturilor de iarnă

Este locul perfect pentru cei care încă mai vor să practice sporturi pe zăpadă. Cei care vor să urce doar pentru o scurtă vizită sau pentru o masă la Ice Restaurant, au la dispoziție telecabina, până la lăsarea întunericului. Turiștii trebuie să fie atenți, însă, la prognoza meteo și la anunțurile referitoare la programul telecabinei, pentru că aceasta se oprește în condiții de vreme rea, mai ales dacă sunt intensificări ale vântului.

Bâlea Lac este o zonă montană spectaculoasă, situată la peste 2.000 de metri altitudine, pe un con vulcanic în care s-a format lacul glaciar Bâlea. În fiecare an, la sfârșitul lunii octombrie, lacul îngheată, iar din anul 2005, Arnold Klingeis ridică deasupra lui un complex turistic de gheață.

Cărămizile folosite la construcție sunt tăiate direct din lacul Balea și lipite cu o tehnică specială care se folosește la toate hotelurile de acest fel din lume. Ideea a fost preluată de la cei care au făcut astfel de clădiri în țările nordice, dar în România, zona Bâlea Lac este singura care are clima perfectă pentru astfel de construcții, datorită menținerii unor temperaturi foarte scăzute pe o perioadă lungă de timp si a unui strat consistent de zapada care acopera si protejeaza constructia din gheață.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.