Social

În marșarier pe autostradă. Șoferul a rămas fără permis pentru patru luni și s-a ales cu o amendă de 1305 lei

Șoferul unei autoutilitare care a făcut o manevră de mers înapoi pe autostrada A1 Turda-Sebeș a fost amendat de polițiști cu suma de 1.305 lei și i-a fost reținut permisul de conducere pentru 120 de zile.

„La data de 10 martie, în urma unei sesizări privind faptul că șoferul unei autoutilitare ar fi efectuat o manevră de mers înapoi pe Autostrada A1 Turda – Sebeș, polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva au efectuat verificări, în vederea identificării acestuia. Din cercetări a rezultat că autoutilitara ar fi fost condusă de un bărbat de 45 de ani, din municipiul București”, a transmis IPJ Alba, sâmbătă.

Bărbatul aflat la volanul autoutilitarei a fost amendat și i-a fost reținut permisiul de conducere.

„Polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar, complementar, a fost dispusă măsura reținerii permisului de conducere, pentru o perioadă de 120 de zile”, au precizat reprezentanții IPJ Alba.

De asemenea, polițiștii atrag atenția că, în astfel de situații, măsura suspendării permisului de conducere are aplicabilitate imediată, iar conducătorul auto nu are posibilitatea să solicite reducerea perioadei de suspendare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.