Social

Papa Francisc: Femeia este folosită și abandonată ca un deșeu

Femeile sunt „principalul deșeu” în mare parte din lume, a afirmat sâmbătă papa Francisc, denunțând această situație pe care a numit-o un „flagel”, transmite agenția de presă ANSA.

„Demnitatea și drepturile fundamentale ale fiecărei persoane trebuie respectate: educație, muncă, libertate de exprimare și așa mai departe. Acest lucru este valabil mai ales în cazul femeilor, deoarece ele sunt mai ușor supuse violenței și abuzului”, a spus papa Francisc.

„Femeia este principalul deșeu. Nu putem rămâne tăcuți în fața acestui flagel al vremurilor noastre”, a declarat pontiful argentinian, care marchează luni 10 ani ca papă.

„Femeia este folosită”, a subliniat el. „Ești plătită mai puţin pentru că ești femeie. Apoi, dacă te văd însărcinată, îţi iau locul de muncă. Este un obicei folosit în orașele mari, spre exemplu cu maternitatea”, a adăugat papa.

„Să nu lăsăm femeile să devină victime ale abuzului, exploatării, marginalizării și presiunii nejustificate fără o voce. Să fim vocea durerii lor și să denunţăm cu fermitate nedreptăţile la care sunt supuse, adesea în contexte care le privează de orice posibilitate de apărare și de mântuire”, a mai spus liderul de la Vatican.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.