Social

Polițiștii au vrut să afle câți șoferi mai conduc drogați și au găsit șoferi băuți

Joi seara, între orele 18 – 2, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu reprezentanți din cadrul Agenției Naționale Antidrog, au organizat o acțiune de depistare a conducătorilor auto conduc autoturisme sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Activitățile au avut și un scop informativ-preventiv, astfel că specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba au aplicat un chestionar în vederea realizării unui studiu privind consumul de substanțe psihoactive în rândul conducătorilor auto din România.

Datele furnizate în cadrul studiului sunt anonime și confidențiale, fiind colectate doar în scop statistic, iar rezultatele vor sta la baza elaborării proiectelor de prevenire în domeniu.

În urma activităților desfășurate au fost efectuate 313 testări cu aparatul etilotest și 11 cu aparatul drogtest.

În cadrul acțiunii au fost constatate și sancționate 111 abateri de natură contravențională de la normele legale privind circulația pe drumurile publice, din care două au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului.

Totodată, au fost constatate două infracțiuni de conducere sub influența alcoolului și au fost reținute nu mai puțin de șase permise de conducere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.