Social

Două cutremure într-o jumătate de oră: 3,4 grade în județul Buzău și 3,6 grade în județul Gorj

Un cutremur cu magnitudinea de 3,4 grade pe Richter s-a produs duminică, la ora locală 13:49, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul s-a înregistrat la o adâncime de 125 de kilometri, în apropierea următoarelor orașe: 49 km vest de Focșani, 50 km nord-vest de Buzău, 70 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 76 km est de Brașov, 81 km nord-est de Ploiești.

Ulterior, la ora locală 14:15, un cutremur de 3,6 grade s-a produs în județul Gorj. Potrivit INCDFP, acest cutremur s-a produs la o adâncime de 16 kilometri, în apropierea următoarelor orașe: 14km nord-vest de Târgu Jiu, 69km nord-est de Drobeta-Turnu Severin, 70 km sud de Hunedoara, 84 km sud de Deva, 94 km vest de Râmnicu Vâlcea.

În România, cea mai puternica mișcare tectonica din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în județul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri. Cu o zi în urma a avut loc în aceeași zona un seism de 5,2 grade, la o adâncime de 16 kilometri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.