Educație

Dotări TIC pentru școlile din Aiud

Școlile din Aiud vor fi dotate cu dispozitive specifice tehnologiei informației și a comunicațiilor printr-un proiect în valoare de peste 8 milioane de lei, informează Primăria municipiului.

Municipiul Aiud a depus proiectul „Dotări TIC pentru un învățământ modern în municipiul Aiud”, proiect ce vizează dotarea cu mobilier și aparatură modernă a sălilor de clasă și laboratoarelor pentru următoarele unități de învățământ: Colegiul Național „Titu Maiorescu”, Colegiul Național „Bethlen Gabor”, Liceul Tehnologic Aiud, Școala Gimnazială „Axente Sever” Aiud, Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea” Aiud, Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 Aiud și Grădinița cu Program Prelungit „Primii Pași” Aiud.

Prin proiect se urmărește asigurarea infrastructurii și resurselor tehnologice necesare pentru unitățile de învățământ preuniversitar din municipiul Aiud, permițând accesul elevilor la tehnologie prin modernizarea laboratoarelor informatice și digitalizarea mediilor de învățare din sălile de clasă, laboratoare de științe și cabinete școlare.

De asemenea, proiectul prevede dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unor săli de clasă, laboratoare de științe, cabinete școlare, săli de sport și ateliere de practică din unitățile de învățământ preuniversitar din municipiul Aiud, în vederea îndeplinirii standardelor de calitate. Unitățile de învățământ cu profil preponderent agricol nu au fost eligibile în cadrul acestui apel de proiecte.

Valoarea cererii de finanțare este de 8.365.340,62 lei, cu TVA inclus, cofinanțarea și costurile neeligibile în proiect fiind 0 lei, mai precizează reprezentanții Primăriei Aiud.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.