Social

Dosare penale pentru persoane care au aruncat saci cu gunoaie în pârâul din spatele casei

Localitatea Valea Lungă este străbătută de Târnava Mare (foto: Google Maps)

Mai multe persoane din comuna Valea Lungă au fost surprinse de polițiști în timp ce aruncau saci cu deșeuri menajere în pârâul care curge prin spatele locuinței lor, pe numele acestora fiind întocmite dosare penale, potrivit unui comunicat transmis miercuri de către Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba.

„La data de 14 martie 2023, polițiştii Secției 5 Poliție Rurală Blaj au organizat o acțiune, pe raza comunei Valea Lungă, care a vizat verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind apele. În cadrul acțiunii au fost depistate patru persoane, din comuna Valea Lungă, în timp ce aruncau saci cu deşeuri menajere (peturi din plastic, deşeuri textile etc) în pârâul care curge prin spatele locuinței lor”, se menționează în comunicatul IPJ Alba.

Potrivit sursei citate, în toate cele patru situații, au fost întocmite dosare penale în cadrul cărora sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „evacuare, aruncare sau injectarea în apele de suprafață şi subterane, în apele maritime interioare ori în apele mării teritoriale de ape uzate, deşeuri, reziduuri sau produse de orice fel, care conțin substanțe, bacterii ori microbi în cantitate sau concentrație care poate schimba caracteristicile apei, punând în pericol viața, sănătatea şi integritatea corporală a persoanelor, viața animalelor, mediul, producția agricolă ori industrială sau fondul piscicol, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 92, alin 1 din Legea apelor nr. 107/1996”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.