Politică

Cum a fost Ziua Maghiarilor de Pretutindeni la Aiud?

Primarul municipiului Aiud a participat ieri alături de oficialități de la nivel județean și național, reprezentanți ai Colegiului Național „Bethlen Gabor”, precum și alături de reprezentanții bisericilor reformate, romano-catolice și unitariene la evenimentele prilejuite de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, informează Primăriei municipiului Aiud.

„În astfel de momente, arătăm respectul față de multiculturalitatea noastră și sărbătorim comunitatea ca un tot unitar. Municipiul Aiud este o comunitate unită și diversă, iar aceasta este valoarea noastră cea mai de preț”, se arată într-o informare publică a instituției amintite.

În cadrul comunității noastre se regăsește o minoritate maghiară importantă pe care o prețuim și o respectăm, mai precizează reprezentanții autorității locale.

„În România, drepturile tuturor minorităților sunt respectate și protejate. În Aiud, membrii comunității maghiare beneficiază de acces la educație în limba maternă și de reprezentare în administrația locală. Municipiul nostru este un exemplu concret care dovedește că diversitatea poate fi un element de coeziune și dezvoltare a comunității, atunci când luciditatea primează”, mai transmit reprezentanții Primăriei municipiului Aiud.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.