Social

Incidentul de la Casa de Pensii Alba a fost provocat de un spray lacrimogen

Mirosul înțepător resimțit joi de angajații și persoanele aflate în interiorul Casei Județene de Pensii Alba ar fi fost provocat, „în mod accidental”, prin pulverizarea conținutului unui spray iritant-lacrimogen de către un bărbat în timp ce se afla în zona de relații cu publicul, acesta fiind amendat cu 500 de lei, potrivit Poliției.

„Din primele cercetări a rezultat că un bărbat de 43 de ani, din Alba Iulia, ar fi pulverizat, în mod accidental, conținutul unui spray iritant-lacrimogen, în timp ce se afla în zona de relații cu publicul, situată la parterul clădirii. În urma incidentului, mai multe persoane au acuzat o stare de disconfort, iar o femeie a primit îngrijiri medicale”, a informat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba.

Potrivit sursei citate, acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 500 de lei, în conformitate cu art. 2 alin 4 din Legea 61 din 1991 privind ordinea și liniștea publică.

Recipientul de spray a fost descoperit de polițiști într-un coș de gunoi amplasat în fața sediului Casei Județene de Pensii Alb, mai precizează sursa citată.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba, în jur de 30 de persoane care se aflau, joi, în sediul Casei Județene de Pensii Alba s-au evacuat din cauza unui miros suspect.

„Din informațiile primite de la apelant ar fi vorba despre un miros puternic și înecăcios la Casa de Pensii Alba. Din clădire s-au autoevacuat 30 de persoane (angajați și persoane din sală)”, a informat ISU Alba.

O persoană care a acuzat dificultăți în respirație a fost asistată medical de către un echipaj SAJ și ulterior transportată la UPU Alba Iulia.

Atât în interiorul instituției, cât și în exteriorul acesteia sunt amplasate camere de supraveghere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.