Sănătate

O nouă acțiune de donare de sânge din partea preoților

Mai mulți preoți și voluntari au donat joi sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba, în prezența Arhiepiscopului Ortodox de Alba Iulia, Irineu, într-o nouă acțiune derulată în cadrul campaniei „Salvează Viața, donează sânge!”.

Potrivit unui comunicat postat pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, numeroși preoți și credincioși de pe raza protopopiatului Alba Iulia, însoțiți de Arhiepiscopul Irineu, au donat joi sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină din Alba Iulia.

„Având în vedere nevoia acută de sânge în unitățile medicale din întreaga țară, Eparhia Alba Iuliei a răspuns și de această dată apelului Centrului Transfuzie Sanguină din Alba Iulia, aflat sub coordonarea doamnei director Dr. Ana Savu. Pe această cale, Arhiepiscopia noastră îi îndeamnă stăruitor pe toți credincioșii să doneze sânge, contribuind astfel la îmbunătățirea calității vieții persoanelor aflate în diferite crize generate de situațiile neprevăzute ale vieții”, se arată în comunicat.

Alături de clericii și credincioșii prezenți s-a aflat și Protopopul de Alba Iulia, Teofil Slevaș, care a subliniat, potrivit sursei citate, importanța solemnă a acestui eveniment.

„Acțiunea de astăzi face parte din calendarul activităților Protopopiatului Ortodox Alba Iulia. În luna martie, intitulată sugestiv ‘Luna pentru viață’, Biserica desfășoară o campanie activă pentru a promova familia, firescul, bucuria de a trăi și dragostea curată; într-un cuvânt, valorile moral-spirituale autentice. În cadrul acestei campanii, preoților li s-au alăturat și credincioșii noștri buni care, împreună cu părinții lor duhovnicești, împlinesc cuvântul Domnului: ‘Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta (…) și pe aproapele tău ca pe tine însuți’”, a spus, potrivit comunicatului, Teofil Slevaș.

Procesul de donare a fost sprijinit și de către voluntarii Asociației „Emanoil”, ca parte a colaborării cu Protopopiatul Ortodox Alba Iulia, în vederea desfășurării proiectului de solidaritate „e-viața”.

Acțiunea face parte din campania „Salvează Viața, donează sânge!”, derulată de către Arhiepiscopia Alba Iuliei în județele Alba și Mureș.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.