Social

Studenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia au vizitat Penitenciarul Aiud

Penitenciarul din Aiud (foto: Administraţia Naţională a Penitenciarelor)

Studenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia au vizitat Penitenciarul Aiud, prilej cu care le-au dăruit unor deținuți produse de igienă, au văzut cum arată o secție de deținere și au aflat de la agenții supraveghetori care sunt activitățile pe care aceștia le desfășoară, potrivit unui comunicat transmis joi Agerpres.

„Anul 2023 a fost declarat în Patriarhia Română drept An omagial al pastorației persoanelor vârstnice. În acest sens, studenții Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, însoțiți de părintele arhidiacon lect. univ. dr. Răzvan Brudiu, titularul catedrei de Misiologie, au dat curs invitației preotului capelan Marius Soponaru de a efectua o vizită pentru câteva ore la Penitenciarul Aiud”, se menționează în comunicatul transmis de către purtătorul de cuvânt al Penitenciarului, Iuliana Adelina Popescu.

Potrivit sursei citate, tinerii teologi au participat la Sf. Liturghie în capela unității, prilej cu care au interpretat cântări ale Postului Mare, iar la final, părintele Răzvan Brudiu le-a adresat persoanelor private de libertate, vârstnice sau bolnave, clasificate la regimul de executare „închis”, un cuvânt de învățătură intitulat „Doar în iubire e adevărata libertate”.

Tinerii studenți le-au dăruit deținuților prezenți la acest eveniment produse de igienă și le-au transmis cuvinte de folos duhovnicesc.

Activitatea a continuat cu vizitarea sectorului „Reintegrare Socială” și a unei secții de deținere, în care sunt custodiate persoanele private de libertate care execută pedeapsa la regim “închis”.

„De asemenea, tinerii teologi au avut șansa de a afla de la agenții supraveghetori cum se desfășoară o zi în Penitenciarul Aiud și care sunt activitățile pe care aceștia le desfășoară în decursul unei săptămâni”, se mai arată în comunicat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.