Educație

Zece liceeni din județul Alba au fost „poliţiști pentru o zi”

Zece liceeni din Alba, trei fete și șapte băieți, care se pregătesc pentru a da admitere la una dintre instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne, au fost „polițiști pentru o zi”, un bun prilej pentru a înțelege ce presupune această meserie, în cadrul unui proiect derulat de către Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Poliției Române.

„În cadrul manifestărilor dedicate aniversării, la data de 25 Martie, a Zilei Poliției Române, ieri, 20 martie 2023, polițiști din cadrul mai multor structuri ale inspectoratului au fost alături de 10 tineri care au fost selectați, anul acesta, pentru a lua parte la activitățile organizate în cadrul proiectului intitulat ‘Polițist pentru o zi’. Tudor, Maria, Viorel, Mihai, Alexandra, Vlad, Iustin, Daniel, Andreea și Marian sunt elevi din clasele a X-a și a XI-a, care învață în licee din Alba Iulia, Sebeș și Aiud și care se pregătesc pentru a da admitere la una dintre instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru a deveni polițiști”, se menționează în comunicat.

Potrivit sursei citate, polițiști de ordine publică, investigații criminale, rutieră și criminalistic le-au explicat tinerilor cum se desfășoară munca lor de zi cu zi, care sunt mijloacele tehnice pe care le au la dispoziție, cum se realizează cooperarea structurilor de poliție și le-au împărtășit diverse experiențe pe care le-au avut în carieră.

Aceștia s-au întâlnit și cu polițiști ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, tinerii având prilejul să vadă mijloacele de intervenție folosite de această structură în misiunile de forță la care participă. Prin intermediul polițiștilor de la Biroul de Pregătire Profesională, adolescenții au luat parte la o lecție de autoapărare, pentru a înțelege ce presupune pregătirea tactică a unui polițist.

„Experiența prin care au trecut cei 10 tineri i-a ajutat să își facă o imagine despre ce presupune pregătirea unui polițist și să fie mai încrezători că drumul pe care l-au ales este cel potrivit pentru ei”, apreciază IPJ Alba.

Activitatea a fost sprijinită de polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară.

Manifestările organizate de IPJ Alba în contextul sărbătoririi Zilei Poliției Române continuă pe durata întregii săptămâni, cu caravana promovării profesiei de polițist și competiții sportive.

Miercuri, polițiști din cadrul inspectoratului vor participa la o acțiune de donare de sânge.

Vineri, în Piața Cetății din Alba Iulia vor avea loc activități demonstrative și vor fi expusese mijloace de intervenție.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.