Social

CSM Volei Alba Blaj s-a calificat în finala Cupei CEV

CSM Volei Alba Blaj s-a calificat în finala Cupei CEV la volei feminin după ce a învins-o pe CSM Târgoviște, cu scorul de 3-1 (25-21, 25-23, 19-25, 25-20), joi seara, la Târgu Mureș, în manșa secundă a semifinalelor.

După 3-0 în prima manșă, campioana României a avut nevoie de o oră și 48 de minute pentru a obține un nou succes.

Ghergana Dimitrova (14 puncte), Victoria Russu (12), Jovana Kocic (11) și Dajana Boskovic (11) au fost cele mai bune de la învingătoare. De la vicecampioana României s-au evidențiat Iuna Zadorojnâi (16), Denisa Ionescu (12) și Mira Todorova (10).

Meciul a fost arbitrat de bulgarul Liubomir Sirakov și de Benone Vișan.

În campionat, cele două echipe și-au împărțit victoriile. În tur s-au impus jucătoarele de la Blaj, cu 3-0, iar în retur, pe 4 martie, CSM Târgoviște a câștigat acasă cu 3-1.

În finala Cupei CEV, echipa din Blaj, antrenată de croatul Stevan Ljubicic, va înfrunta formația italiană Savino Del Bene Scandicci, care a trecut de THY Istanbul, după 3-0 și 2-3. CSM Volei Alba Blaj va juca prima manșă a finalei pe 5 aprilie, acasă, și pe 12 aprilie la Florența.

CSM Volei Alba Blaj a mai jucat o finală de Cupa CEV, în 2019, când a pierdut ambele manșe în fața echipei italiene Yamamay Busto Arsizio (0-3, 1-3). Anul trecut, echipa din Blaj s-a oprit în semifinale (locul al treilea).

Aceasta este a doua finală jucată de o echipă românească în actualul sezon, după ce CSM Lugoj a pierdut ambele manșe ale ultimului act din Cupa Challenge în fața formației italiene Reale Mutua Fenera Chieri (0-3, 0-3).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.