Administrație

Sute de persoane au participat la evenimentele organizate de Poliție în Piața Cetății

Sute de persoane, în majoritate copii și tineri, au fost prezente vineri în Piața Cetății din Alba Iulia la evenimentele organizate de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba în preajma sărbătoririi Zilei Poliției Române, aniversată în 25 martie.

„Polițiști de la rutieră, ordine publică, criminalistic, prevenire, siguranță școlară, protecția animalelor și cei ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale au prezentat mijloacele de intervenție și dotările autospecialelor, au interacționat cu sute de vizitatori și au primit mesajele de ‘La mulți ani’ din partea acestora”, se arată într-un comunicat al IPJ Alba dat publicității vineri.

Potrivit sursei citate, de un mare succes s-a bucurat și anul acesta atelierul intitulat „Criminalist pentru o zi”, unde copiii au putut pune în practică, împreună cu polițiștii, tehnici de investigare criminalistică. Pentru efortul lor, cei mici au fost recompensați cu legitimații de criminalist.

Un alt punct de atracție pentru cei mici a fost laboratorul de educație rutieră, un bun prilej pentru copii să afle mai multe despre regulile de circulație.

De asemanea, nu au lipsit câinii polițiști, care au polarizat atenția vizitatorilor și și-au demonstrat abilitățile în a acorda sprijin polițiștilor.

A fost aglomerație și la standul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale. Aici, polițiștii acestei structuri au prezentat mijloacele din dotare, au explicat tehnicile de autoapărare și i-au provocat pe unii dintre vizitatori să poarte vesta antiglonț și casca de protecție.

În prezența autorităților județene și locale, Muzeul Principia a găzduit o ședință festivă, unde, pe lângă evocarea momentului aniversar, au fost prezentați polițiștii avansați în gradul profesional următor și au fost acordate diplome și distincții polițiștilor care au dat dovadă de curaj deosebit sau au contribuit la salvarea de vieți omenești.

În organizarea pe durata acestei săptămâni a activităților dedicate Zilei Poliției Române, IPJ Alba a fost sprijinit de Primăria Municipiului Alba Iulia, Muzeul Principia, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, asociațiile polițiștilor Apulum Pol și Dinamo, Corpul Național al Polițiștilor Alba și Asociația Internațională a Polițiștilor – Regiunea I Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.