Economie

Se schimbă procedurile de lucru în relația furnizorilor de energie cu clienții. Precizările E.On România

Dacă anul 2022 s-a încheiat cu numeroase modificări care au avut impact asupra prețurilor la care se facturează energia, 2023 nu se lasă mai prejos și vine cu alte schimbări, își anunță clienții unul dintre marii furnizori de energie, E.On România.

Într-un informare publică trimisă clienților său, E.On România spune că, pe data de 6 februarie, Agenția Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a publicat Ordinul 5/2023 care modifică Regulamentul de furnizare a energiei electrice. Mai mult, pe 20 martie, ANRE a publicat și un nou Regulament de furnizare a gazelor naturale prin Ordinul 14/2023.

„Continuăm să fim deschiși și transparenți cu tine, de aceea îți explicăm pe scurt ce urmează și cum te vor afecta aceste schimbări”, se arată în informarea făcută E.On România.

De ce aceste noi modificări?

„Am aprobat modificări consistente la Regulamentul de furnizare a energiei la clienţii finali, care întăresc drepturile acestora în scopul de a completa măsurile de protecție”, spun reprezentanții ANRE. Aceștia mai spun: „Am vizat inclusiv simplificarea conținutului facturii la energie și a anexei acesteia. Totodată, pentru o înțelegere mai bună a facturilor de energie electrică și gaze naturale, clienții finali vor primi și o anexă care va cuprinde, obligatoriu, o serie de informații utile”.

Aceste modificări, spun reprezentanții E.On România, vor afecta pe toată lumea, transportatori, distribuitori, furnizori și clienți. Aceștia spun că nu sunt puține aceste modificări și că există un „impact pe fiecare pas al «călătoriei» de la racordarea spațiului la energie electrică, până la factura care ajunge în cutia poștală sau pe e-mail”.

Autoritatea pieței a stabilit ce trebuie să includă ofertele de preț, ce conține contractul de furnizare, cum se poate încheia și cum poate înceta, modul în care se determină consumul, cum se facturează, dar mai ales ce conține factura și cum arată, când și în ce condiții se întrerupe furnizarea, când și cine poate solicita eșalonarea plăților și cum se soluționează plângerile legate de contract și factură.

„Am analizat, dezbătut și demarat acțiunile necesare pentru a ne asigura că vom fi gata la timp. Am realizat că unele schimbări s-ar putea să fie greu de înțeles, chiar dacă s-a dorit opusul. De exemplu, facturile vor fi mult mai complexe, cu mai multe informații desfășurate pe mai multe pagini și trebuie să respecte noul format deja pentru consumul realizat de la 1 aprilie”, mai transmit reprezentanții E.On România.

„Pentru a-ți veni în ajutor, vom dezvolta o pagină – Factura ta, pe scurt – pe care vom aduce exact informațiile pe care tu le-ai considerat necesare pe factura de consum. Vom reveni aici cu mai multe detalii, în scurt timp”, mai promite furnizorul de energie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.