Social

Cursuri de șah pentru copii și tineri, coordonate de un preot din Teiuș

Zeci de copii și tineri din Teiuș merg la cursuri de șah organizate de o parohie ortodoxă din oraș, petrecându-și astfel timpul liber într-un mod constructiv, potrivit unui comunicat publicat miercuri pe site-ul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

„Parohia Teiuș II organizează cursuri de șah, la care iau parte aproximativ 80 de copii și tineri de pe raza orașului. Întâlnirile se desfășoară săptămânal și sunt coordonate de părintele paroh Petru Lascu”, se menționează în comunicat.

Întrerupte din cauza pandemiei de coronavirus, cursurile au fost reluate în acest an școlar.

Cei aproximativ 80 de copii și tineri sunt organizați pe grupe de lucru, în funcție de vârstă.

„În timpul partidelor de joc, au loc și discuții tematice bazate pe învățătura de credință ortodoxă, acesta fiind un bun prilej pentru ca părintele paroh să le ofere elevilor sfaturi duhovnicești și să le lămurească unele curiozități legate de viața bisericească”, se precizează în comunicat.

Scopul acestor activități este, potrivit sursei citate, dezvoltarea gândirii strategice, creative și analitice, dezvoltarea puterii de calcul și de concentrare, dar și a spiritului competitiv.

„Totodată, având în vedere latura duhovnicească a întâlnirilor, scopul acestora este și acela de a-i apropia pe tineri de Biserică și a-i ajuta să devină creștini responsabili în comunitatea parohială din care fac parte”, se mai arată în comunicat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.