Administrație

ISU Alba desfășoară la Sebeș un exercițiu inopinat pentru gestionarea unei situații de urgență

Joi dimineața, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Alba a declanșat un exercițiu inopinat pentru gestionarea unei situații de urgență generată de producerea unui accident pe platforma unor agenți economici din municipiul Sebeș, informează inspectoratul.

„Începând cu aceasta oră, a fost declanșat un exercițiu inopinat cu forțe și mijloace în teren pentru gestionarea unei situații de urgență generată de producerea unui accident pe amplasamentul operatorului economic în care sunt implicate substanțe periculoase Kronospan Trading SRL și Kronochem SRL Sebeș”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Alba.

Exercițiul se desfășoară în baza Planului de activități a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba. Astfel de exerciții se desfășoară periodic și au ca scop verificarea viabilității planurilor de intervenție, de urgență internă și externă, cooperarea interinstituțională, asigurarea fluxului informațional și nu în ultimul rând evaluarea nivelului de pregătire al personalului în situații complexe.

În exercițiu au fost implicate și alte instituții județene cu atribuții în situațiile de urgență precum Inspectoratul Județean de Poliție Alba, Inspectoratul Județean de Jandarmi Alba, UPU – SMURD Alba, Serviciul de Ambulanță, Direcția de Sănătate Publică Alba, Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Alba, Agenția pentru Protecția Mediului Alba, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Sebeș, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Sebeș și Serviciul de Gospodărire a Apelor Alba.

La exercițiu, pe lângă forțele și mijloacele proprii ale ISU Alba vor participa forțe și mijloace din cadrul ISU Sibiu. Toate forțele și mijloacele tehnice angrenate vor simula o situație reală.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.