Social

Atenționare Cod galben de inundații pentru râuri, valabilă până luni la amiază. Arieșul, în atenția hidrologilor

Fotografie de arhivă

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, sâmbătă, o atenționare Cod galben de inundații pentru râuri din 12 bazine hidrografice, valabilă până luni la amiază.

Potrivit hidrologilor, până luni la ora 12:00, pe râurile din bazinele hidrografice: Someșul Mare, Someșul Mic, Crasna , Crișul Negru, Crișul Alb, Arieș – bazin amonte S.H. Baia de Arieș și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Baia de Arieș (județele Alba și Cluj), Mureș – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Târnava (județele Alba, Sibiu, Hunedoara și Arad), Bega, Timiș, Pogăniș se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din județele Bihor, Arad, Timiș și Caraș Severin, precizează INHGA.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.