Social

Deținuți în vizită la mănăstirea construită pe „Râpa robilor” din Aiud

Deținuții au vizitat Mănăstirea „Înălțarea Sfintei Cruci” (foto: Penitenciarul Aiud)

Mai mulți deținuți de la Penitenciarul Aiud au vizitat Mănăstirea „Înălțarea Sfintei Cruci”, prilej cu care au aflat mai multe despre așezământul monahal construit pe „Râpa robilor” și despre personalități care au suferit în perioada comunistă în această închisoare, potrivit unui comunicat transmis, vineri, Agerpres.

„Sectorul Reintegrare Socială al Penitenciarului Aiud încheie activitățile lunii martie cu o noua ieșire în comunitate. Astfel, șapte persoane care își execută pedeapsa privativă de libertate la regimul deschis au vizitat Mănăstirea ‘Înălțarea Sfintei Cruci’ din Aiud și au participat la Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite. Cu aceasta deosebită ocazie, părintele arhimandrit Gavriil Vărvăruc, starețul așezământului monahal, le-a vorbit deținuților despre marile personalități care au suferit în temnița Aiudului în perioada comunistă, despre George Manu și Petre Ţuțea, apoi le-a explicat simbolistica arhitecturii mănăstirii și rolul acesteia în comemorarea și cinstirea mărturisitorilor din secolul trecut”, a arătat, potrivit sursei citate, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului, Adelina Popescu.

Ea a menționat că proiectul se înscrie în categoria activităților educative desfășurate cu persoanele private de libertate în comunitate de către Sectorul Reintegrare Socială din cadrul Penitenciarului Aiud.

„Activitatea are ca scop formarea unei atitudini corecte față de regulile de conviețuire socială și contribuie la dezvoltarea personală a participanților spre o reintegrare facilă în comunitate”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Aiud.

Închisoarea din Aiud este una dintre cele mai vechi din țară, fiind înființată în secolul al XVIII-lea, și, totodată, una dintre cele mai mari.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.