Mozaic

Coreea de Sud va începe emiterea actelor de identitate ce pot fi utilizate de pe telefon

Autoritățile din Coreea de Sud intenționează să înceapă emiterea, în a doua jumătate a anului 2024, a actelor de identitate care vor fi stocate sub forma unui fișier pe telefonul mobil și care vor avea aceeași valabilitate ca documentul în format fizic, potrivit unor surse din cadrul Ministerului de Interne de la Seul, citate de agenția Yonhap, preluată de EFE.

Ministerul a redactat deja un proiect de revizuire a Legii privind înregistrarea rezidenților pentru a permite emiterea acestor documente pentru telefon, în contextul în care în Coreea de Sud (unde banii fizici sunt deja foarte rar folosiți) se încearcă tot mai mult să se renunțe la portofele, au explicat aceleași surse.

Se așteaptă ca reforma cadrului legislativ să treacă fără probleme în Adunarea Națională (Parlamentul) și să fie posibilă începerea emiterii acestor documente electronice utilizabile de pe telefonul mobil începând cu luna iunie a anului viitor.

Potrivit oficialilor, aceste documente pentru telefon criptează informația conținută în documentul fizic și, prin urmare, vor trebui să fie eliberate din nou dacă, de exemplu, documentul de plastic este pierdut sau trebuie reînnoit.

De fapt, Ministerul de Interne sud-coreean a eliberat anumite documente pentru telefon încă de anul trecut, notează EFE.

Pe de o parte, este deja posibilă obținerea unui permis de conducere în format pentru telefon și există, de asemenea, un document de identitate, dar acesta este utilizat doar pentru a verifica posesorul în locuri precum aeroporturi sau unități care vând sau servesc alcool, fiind excluse alte domenii precum, de exemplu, cel financiar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.