Educație

Campania de informare asupra învățământului profesional și dual a ajuns la final

Joi a avut loc ultima din cele opt întâlniri ale campaniei de promovare a învățământului profesional din această primăvară, organizată în cadrul proiectului „Partenerul tău profesional”, informează Consiliul Județean Alba.

Această ultimă întâlnire de joi, desfăşurată la Ocna Mureș, i-a reunit pe părinții elevilor din clasele a VII-a și a VIII-a și pe reprezentanții Consiliului Județean Alba, ai Inspectoratului Școlar Județean Alba şi ai Primariei Orașului Ocna Mureș, dar și ai companiilor Transavia și Bosch Automotive.

Părinții au fost informați cu privire la oportunitățile oferite de învățământul profesional şi dual. Pentru a vorbi din experiența personală în ceea ce privește alegerea viitoarei meserii, la întâlnire au fost prezenți un elev de la Liceul Tehnologic „Dorin Pavel” din Alba Iulia, specializarea instalator și două eleve ale Liceului Tehnologic din Ocna Mureș, specializarea mecanică, ca dovadă că „mecanica este și pentru fete”!

„Împreună, autorități și agenți economici pregătesc următoarea acțiune comună de promovare a învățământului profesional, care să ajute elevii și parinții acestora în alegerea parcursului educațional prin organizarea în luna mai a Târgului ofertelor educaționale”, conchid reprezentanții forului deliberativ județean.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.