Sport

CSM Volei Alba Blaj a pierdut prima manșă a finalei Cupei CEV

CSM Volei Alba Blaj a fost învinsă de echipa italiană Savino Del Bene Volley Scandicci, cu scorul de 3-1 (25-12, 25-19, 21-25, 25-18), miercuri seara, la Târgu Mureș, în prima manșă a finalei Cupei CEV la volei feminin.

Campioana României s-a înclinat după o oră și 38 de minute.

Ghergana Dimitrova (16 puncte) și Viktoria Russu (13) au fost cele mai bune jucătoare ale gazdelor.

De la învingătoare s-au remarcat Ting Zhu (24) și Ekaterina Antropova (16).

Meciul a fost arbitrat de grecoaica Theodora Kyriopoulou și de englezul Nicholas Heckford.

Pentru echipa din Blaj aceasta este a patra finală europeană în ultimii șase ani. CSM Volei Alba Blaj are prezențe în ultimul act în toate competițiile intercluburi organizate de CEV: Liga Campionilor (2018), Cupa CEV (2019) și Cupa Challenge (2021). Anul trecut, campioana României a fost eliminată în semifinalele Cupei CEV de Eczacibași Istanbul, formație care a și câștigat trofeul.

CSM Volei Alba Blaj s-a calificat în finala Cupei CEV după ce a trecut, cu dublă victorie, 3-0 (deplasare) și 3-1 (acasă), de CSM Târgoviște. Campioana României a mai disputat o finală de Cupă CEV, în 2019, pierdută în fața echipei italiene UYBA Busto Arsizio.

Returul cu Savino Del Bene Volley Scandicci va avea loc miercuri, 12 aprilie, de la ora 21:30 (ora României), la Florența.

CSM Lugoj a disputat anul acesta finala Cupei Challenge, dar a pierdut ambele manșe, tot în fața unei echipe italiene, Reale Mutua Fenera Chieri (0-3, 0-3).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.