Social

Duminică sunt Paștele catolicilor. „Să facem bine și să le fim alături semenilor nevoiași”

Prin Învierea sa, Isus ne-a dat credința și speranța într-un nou început și ne impulsionează ca, în pofida atâtor răutăți și rele, să considerăm și astăzi că are rost să fim buni, arată, în mesajul pascal transmis credincioșilor din Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia de către Arhiepiscopul Grigore și Episcopul auxiliar Ladislau.

„’De ce îl căutați pe cel viu între cei morți? Nu este aici, a înviat.’ (…). Cuvântul îngerilor ne sună și nouă, pentru că de atâtea ori ne asemănăm cu acele femei (mironosițe – n.r.): viața ne zdruncină atât de mult, încât nu îl găsim pe Isus între cei vii, și de aceea ne întoarcem la mormânt. Zilele ne sunt pline de greutăți și evenimente care ne descurajează: războiul, tensiunile din lume, dar chiar și în cerc mai restrâns, dezbinarea omniprezentă din patria noastră, dușmănia și egoismul. Atât de des nu găsim bunătatea, îndurarea, iubirea, pacea”, au spus cei doi înalți prelați catolici.

Ei au adăugat că „suntem plini de foarte multe ori cu gânduri negative” și nu vedem decât răul și puterile lui paralizante.

„În asemenea momente și imaginea viitorului nostru este demoralizantă: comunitățile din arhidieceza noastră se micșorează (abia 15% din credincioșii noștri își practică credința); părinții și bunicii noștri rămân singuri și doar pe ecranul telefonului mobil își mai văd copiii și nepoții; este o luptă acerbă pentru bunurile materiale și din aceasta răsar dușmănii; chemările la preoție și călugărie aproape au dispărut; bisericile și sufletele sunt în ruină”, au atras atenția arhiepiscopul și episcopul auxiliar.

Aceștia au punctat că întrebarea „De ce îl căutați pe cel viu între cei morți? Nu este aici, a înviat” ar trebui să ne dea avânt spre viitor.

„Nu ne putem comporta și noi tot așa amărâți, fără speranță, fără putere, ca și cum l-am număra pe Isus printre cei morți. (…). Cristos cel înviat nu mai moare, ci trăiește și înfăptuiește în biserică și în lume prin noi. Să devenim oameni pozitivi, creștini plini de bucurie, comunități active și iubitoare. Să facem bine, să le fim alături semenilor noștri nevoiași, pentru victoria frumosului, binelui, adevărului, valorilor și a vieții. Prin învierea sa, Isus ne-a dat credința și speranța într-un nou început. Ne impulsionează ca, în pofida atâtor răutăți și rele, să considerăm și astăzi că are rost să fim buni. Aceasta este adevărata stare de viață: a lupta împotriva răului, pentru că bunătatea, îndurarea, iubirea pot și astăzi să învingă. Chiar și în situațiile imposibile, prezența Lui ne umple cu speranță”, au conchis înalții prelați din Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.