
Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Sebeș va fi reabilitat cu fonduri de 1,3 milioane de lei din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), urmând să dispună, printre altele, de o grădină terapeutică, ascensor, cabinete de kinetoterapie și psihologie și de un atelier de lumânări, potrivit unui comunicat transmis al Primăriei municipiului Sebeș.
„Prin cererea de finanțare care a fost aprobată în beneficiul Municipiului Sebeș, în cadrul liniei de finanțare Reabilitarea/renovarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilități (…) al Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 13 Reforme sociale, au fost obținute fonduri nerambursabile în valoare de 1.317.330 lei. Proiectul aprobat are ca obiect Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități care funcționează în imobilul situat pe strada Lucian Blaga nr. 45A”, se menționează în comunicat
Grupul țintă al proiectului este format din persoane adulte cu dizabilități din comunitate.
Prin proiect se vor efectua lucrări de reabilitare și dotări specifice la centrul de zi, astfel încât acesta să fie accesibil persoanelor cu dizabilități, în conformitate cu prevederile normativului privind adaptarea clădirilor civile și spațiului urban la nevoile individuale ale persoanelor cu handicap.
„Totodată, va fi montat un sistem de panouri fotovoltaice care să asigure energia electrică pentru funcționarea clădirii. Dotările care vor fi efectuate prin intermediul proiectului cuprind ascensor pentru persoane, echipamente pentru grădina terapeutică, dotări pentru un atelier de lumânări, pentru cabinetele de kinetoterapie și psihologie, mobilier”, se precizează în comunicat.
Potrivit sursei citate, printre principalele activități desfășurate în serviciul social de tip centru de zi se află informare și consiliere, dezvoltarea abilităților pentru viață independentă, abilitare și reabilitare, integrare socială, terapie ocupațională, terapii de recuperare, alte terapii, sprijin pentru integrarea în muncă, inclusiv munca asistată, servicii specializate în funcție de nevoile specifice și individuale ale persoanelor cu dizabilități, activități culturale, recreative și sportive.
Comentarii recente