Social

Tânăr din Alba Iulia reținut după ce ar fi furat erbicide de la o fermă

Un tânăr din Alba Iulia a fost reținut de polițiști pentru săvârșirea unui furt cu un prejudiciu în valoare de 35.000 de lei în dauna unei ferme agricole, urmând să fie prezentat procurorilor în vederea dispunerii măsurilor legale, potrivit unui comunicat dat publicității duminică.

Polițiștii i-au percheziționat locuința și au recuperat mare parte din prejudiciu.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Alba, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Aiud au identificat și reținut, sâmbătă, un tânăr de 33 de ani, din municipiul Alba Iulia, care este bănuit de săvârșirea unui furt cu un prejudiciu în valoare de 35.000 de lei, în dauna unei ferme agricole din comuna Hopârta.

„În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în noaptea de 28/29 martie 2023, ar fi pătruns, prin efracție, în încăperile fermei, unde erau depozitate semințe agricole și substanțe pentru protecția planetelor și ar fi sustras 120 de litri de erbicide și 15 saci cu sămânță de porumb”, se menționează în comunicat.

Pentru documentarea activității infracționale a tânărului, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Aiud, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud și cu sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigații Criminale și al Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Alba, au efectuat patru percheziții în municipiul Alba Iulia și comuna Hopârta, prilej cu care au recuperat mare parte din produsele de protecție a plantelor sustrase.

Față de tânăr a fost luată măsura reținerii pentru furt calificat, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud pentru dispunerea măsurilor legale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.