Social

Primăria Aiud a pornit vânătoarea împotriva celor care aruncă deșeurile în locuri nepermise

Captură de pe o cameră video amplasată la un punct de colectare a deșeurilor din municipiului Aiud

Primăria municipiului Aiud anunță că, în doar câteva zile, a identificat mai mulți cetățeni care au aruncat deșeuri provenite din construcții în locuri nepermise. Aceștia au fost amendați contravențional cu sume cuprinse în o mie și 1.500 de lei, precizează autoritățile locale.

„Vă aducem la cunoștință și faptul că, în perioada 03.04.2023 – 06.04.2023, Poliția Locală Aiud a surprins cu ajutorul camerei de supraveghere instalată pe strada Teilor un număr de opt contravenienți depozitând ilegal deșeuri provenite din construcții la punctul de colectare din zonă. În prezent sunt întreprinse măsuri pentru identificarea acestora în vederea sancționării contravenționale. Amenda este cuprinsă între 1000 – 1500 lei”, se arată într-o informare publică a Primăriei Aiud.

Reprezentamții autorității locale reamintesc că este ilegală depozitarea deșeurilor provenite din construcții la punctele de colectare selectivă din oraș.

„Știm că pare mai simplu să le aruncăm acolo, dar acest lucru poate avea consecințe negative atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru buzunarul dumneavoastră. De aceea, atunci când aveți deșeuri provenite din construcții, trebuie să luați legătura cu operatorul de salubritate în vederea închirierii unui container special. În felul acesta, veți fi siguri că deșeurile sunt colectate și transportate într-un mod legal și corespunzător”, mai spun reprezentanții primăriei.

Ei mai precizează că „respectarea legii este mult mai ieftină și mai sigură decât încălcarea ei. Haideți să lucrăm împreună pentru un oraș mai curat și mai sănătos pentru noi și pentru generațiile viitoare”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.