Sănătate

Meniu de Paște pentru pacienții Spitalului Județean de Urgență

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia (foto: mesageruldealba.ro, fotografie de arhivă)

Pacienții internați la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia vor avea un meniu specific în ziua de Paște, cu ouă roșii, sărmăluțe sau friptură de vită cu cartofi aurii, cozonaci și prăjituri, după ce, în unele zile din Săptămâna Patimilor, au avut la dispoziție, cei care au dorit, și preparate de post.

„Un altfel de meniu pentru pacienții internați de Paște la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia: Ouă roșii, sărmăluțe sau friptură de vită cu cartofi aurii, cozonaci și prăjituri! Toată lumea își dorește să petreacă Sfintele Sărbători Pascale acasă, în familie. Există, însă, situații în care starea de sănătate impune internarea în spital, chiar și în zile de sărbătoare. Din dorința de a fi alături de pacienții care în această perioadă necesită tratament de specialitate și internare am pregătit un meniu specific: preparate de post în unele zile din Săptămâna Patimilor și mâncăruri tradiționale în ziua de Paști”, au transmis, joi, pe pagina de Facebook a unității medicale, cei de la SJU Alba Iulia.

Astfel, duminică, la micul dejun, pe lângă șuncă de porc, cașcaval, brânză de vacă, o franzelă, ceai și cafea, pacienții vor primi și ouă roșii, simbol al Învierii Domnului, pe care le vor ciocni cu ceilalți pacienți și cu cadrele medicale. La prânz, meniul va consta în supă cu fidea, sarmale de porc sau pui cu smântână ori friptură de vită, în funcție de regimul pacientului, și cartofi aurii, respectiv o prăjitură. La cină, pacienții vor primi unt, gem, brânză topită, iaurt și cozonac.

„Pacienții care sunt nevoiți să țină un anumit regim alimentar (spre exemplu, pacienții cu diabet hepatic sau oncologici) ori care au o stare de sănătate ce impune o altfel de alimentație, vor primi un meniu diferențiat, adaptat fiecărei situații în parte”, precizează reprezentanții SJU Alba Iulia.

Potrivit sursei citate, meniurile la SJU Alba Iulia respectă regimul caloric și conținutul de proteine, lipide și glucide, precum și normele în domeniul dieteticii și echilibrul alimentar.

Pe site-ul spitalului, la secțiunea „Informații utile”, categoria „Meniu săptămânal”, dar și la avizierul fiecărei secții se afișează din timp meniul întreg pentru fiecare săptămână viitoare.

Nu este pentru prima data când la spitalul din Alba Iulia meniul pentru pacienți este adaptat celui specific de sărbători, fie de Crăciun, fie de Paști.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.