Social

Incendiu în apropierea gării din Alba Iulia. Pericol de explozie datorat unor butelii de oxigen și acetilenă

Zeci de butelii de oxigen și acetilenă au fost extrase sâmbătă de pompierii militari din Alba, din cauza pericolului de explozie, din proximitatea unui incendiu care se manifestă cu degajări mari de fum la un depozit de deșeuri din apropierea gării din Alba Iulia.

La momentul ajungerii forțelor de intervenție la locul solicitării, incendiul se manifesta pe aproximativ 80 de metri pătrați la cauciucuri și deșeuri.

„Din cauza faptului că incendiul se manifestă cu degajări foarte mari de fum și este în apropierea gării CFR și a șoselei de centură, a fost remis mesaj Ro-Alert pe raza municipiului Alba Iulia. Intervenția la locul producerii incendiului este condusă de către inspectorul șef al ISU Alba, colonel Costea Ovidiu Nicolae”, au transmis reprezentanții ISU Alba.

Sursa foto: ISU Alba

Concomitent cu localizarea și stingerea deșeurilor și a cauciucurilor, forțele de intervenție lucrează și la protecția și extragerea mai multor butelii de oxigen și acetilenă, aflate în proximitatea producerii incendiului, „existând pericol de explozie”.

Deocamdată au fost extrase aproximativ 70 de butelii.

În continuare, forțele de intervenție care sunt la fața locului lucrează la lichidarea incendiului și protecția buteliilor.

Sursa foto: ISU Alba

Potrivit pompierilor, la locul incendiului au fost găsite 51 buteli de oxigen de 50 de litri din care 13 butelii pline și 38 goale. DE asemenea, mai erau depozitate 17 butelii de propan de 35 de litri din care 5 butelii pline, 12 goale.

Au ars deșeuri feroase, neferoase, cauciucuri, roți, materiale plastice, autoturisme, electrocasnice, incendiul manifestându-se pe o suprafață de aproximativ 1000 de metri pătrați.

Pentru localizarea și lichidarea incendiului s-a intervenit inițial de către Detașamentul de pompieri Alba Iulia cu trei autospeciale cu apă și spumă și o autoscară. În sprijinul pompierilor militari din Alba Iulia au fost trimise ulterior forțe și de la Secția Sebeș.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.