Administrație

A fost semnat contractul pentru modernizarea Liceului Tehnologic Aiud

Miercuri, Primăria municipiului Aiud anunță că a fost semnat contractul pentru execuția lucrărilor de modernizare a Liceului Tehnologic Aiud. În urma unei licitații publice, lucrarea a fost adjudecată de societatea Awe Infra SRL, valoarea totală a acesteia fiind de 13,3 milioane de lei. Lucrările vor trebui finalizate până la data de 15 decembrie 2023.

La finalizarea lucrărilor va fi reabilitată complet atât partea interioară, cât și partea exterioară a clădirii liceului, iar turnul Frumoasei Venețiene va deveni punct de observare turistică, mai precizează reprezentanții instituției aiudene.

Acest obiectiv de investiții este finanțat din fonduri europene și face parte din proiectul „Reabilitare și dotări Colegiul Tehnic Aiud”, Cod SMIS 2014+: 122460. În cadrul acestui proiect, pe lângă lucrările sus-menționate, vor fi dotate 30 de săli de clasă cu mobilier și echipamente TIC (table interactive, imprimante, videoproiectoare, etc.), laboratorul TIC va fi dotat cu tehnologie modernă, iar cele trei ateliere (prelucrare mecanică, auto și electrotehnică-electronică-automatizări) vor fi echipate cu aparatură modernă.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritatea de investiții 10.1 – Investițiile în educație și formare, inclusiv în formare profesională pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, Obiectiv Specific 10.2 – Creșterea gradului de participare la învățământul profesional și tehnic și învățare pe tot parcursul vieții.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.