Sănătate

Confort sporit în spitale. Cât vor plăți pacienții pentru condiții mai bune de internare

Asigurații din sistemul asigurărilor sociale de sănătate, care vor să fie internați în saloane cu grad sporit de confort din spitalele publice, vor plăti până la 300 de lei pentru fiecare zi de spitalizare.

Reglementarea unui plafon maxim al tarifului perceput la cererea asiguraților pentru cazare, în saloane cu grad ridicat de confort e prevăzută în proiectul de Ordin comun al Ministerului Sănătății și CNAS privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Hotărârii de Guvern pentru aprobarea pachetelor de servicii și a Contractului-cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale, a medicamentelor și a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.

O zi de spitalizare în condiții mai bune

Potrivit proiectului normelor de aplicare a Contractului-cadru din sistemul sanitar, prevederea ar putea fi aplicată începând cu 1 iulie 2023, conform economica.net.

„Asigurații suportă, în cazul spitalizării continue, contravaloarea serviciilor hoteliere (cazare și/sau masă) cu grad ridicat de confort, peste confortul standard, acordate la cererea acestora”, se arată în proiectul contractului-cadru.

În prezent, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca dispune de un salon cu grad crescut de confort. Tariful de cazare în salon cu două paturi cu grad ridicat de confort e de 100 de lei pe zi/persoană, potrivit sursei citate.

Prin confort standard în ceea ce privește cazarea se înțelege salon cu minimum trei paturi, grup sanitar propriu, cu respectarea normelor igienico-sanitare și fără dotări suplimentare (televizor, radio, telefon, frigider și altele asemenea), iar în ceea ce privește masa, cea acordată la nivelul alocației de hrană stabilite prin acte normative.

Contravaloarea serviciilor de cazare cu grad ridicat de confort nu poate depăși cuantumul de 300 de lei pe zi. Tariful pentru servicii de cazare nu va fi perceput percepe pentru ziua externării.

One Comment

  1. Acesta este un pas important spre modernizarea sistemului nostru de asigurari sociale de sanatate si spre oferirea unui confort sporit pacientilor, oferindu-le o zi de spitalizare mai placuta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.