Sănătate

A rămas cu buzele umflate. Inspectorii DSP l-au amendat pe proprietarul unui salon specializat în „volumizarea” buzelor

Salonul de înfrumusețare nu deținea autorizație sanitară de funcționare (fotografie de arhivă)

O persoană care presta servicii de augmentare a buzelor în cadrul unui salon de înfrumusețare din Alba Iulia a fost amendată cu 40.000 de lei, pe persoană juridică, pentru că nu deținea autorizație sanitară de funcționare, potrivit unui comunicat transmis, joi, Agerpres, de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba.

„Inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba desfășoară în această perioadă verificări și controale la agenții economici din județ care prestează servicii de cosmetică/înfrumusețare având în vedere adresabilitatea mare pe care acest tip de cabinete/saloane o au și impactul pe care condițiile igienico-sanitare și serviciile prestate de către acestea îl pot avea asupra sănătății populației”, informează DSP Alba.

„În acest context, în urma apariției în mediile de socializare a unor reclame privind volumizarea buzelor cu acid hialuronic, inspectorii din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică (SCSP) s-au autosesizat și au întreprins verificări la un salon de cosmetică de pe raza municipiului Alba Iulia. În urma controlului s-a constatat că persoana care presta servicii de augmentare a buzelor în cadrul respectivului salon de înfrumusețare nu deținea autorizație sanitară de funcționare și a fost sancționată, pe persoană juridică, cu amendă în valoare de 40.000 de lei, în baza Ordinului 1030/2009”, se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, conform acestui Ordin, „pentru efectuarea procedurilor cosmetice în saloanele de înfrumusețare este necesară obținerea certificării conformității, cu referat de evaluare, eliberată de către DSP Alba cu respectarea normelor de igienă și sănătate publică”.

În ceea ce privește tehnica de volumizare a buzelor, persoana amendată a dat declarație pe proprie răspundere că utilizează un dispozitiv de tip „hyaluron-pen” care nu presupune injectarea propriu-zisă a substanței, ci reprezintă o metodă de mărire a buzelor neinvazivă.

„Controalele la agenții economici care prestează genul acesta de servicii vor continua și în perioada următoare. DSP Alba atrage atenția asupra faptului că tratamentul de volumizare a buzelor prin injectare cu acid hialuronic reprezintă o procedură medicală care se face exclusiv de către un medic specialist, în clinici sau cabinete medicale”, mai arată Biroul de presă al DSP Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.