Sănătate

Doar un american din nouă mai fumează în prezent

Țigareta nu a fost niciodată atât de puțin populară în Statele Unite, unde doar 11,3% dintre americani s-au declarat fumători în 2022, cel mai scăzut procent înregistrat vreodată în această țară, potrivit rezultatelor preliminare ale unui studiu, publicate joi de autoritățile americane, informează AFP.

Doar un adult din nouă fuma în 2022, conform unui sondaj realizat în acel an pe un eșantion de peste 27.000 de persoane de Centrul pentru prevenirea și controlul bolilor (CDC) și ale cărui date finale nu au fost deocamdată consolidate.

Potrivit acestor rezultate preliminare, consumul de țigarete, care era estimat la 12,6% în rândul populației americane în 2021, a continuat să scadă în Statele Unite, în timp ce consumul de țigări electronice a continuat să crească, de la 4,7% în 2021 la 5,9% în 2022.

Ţigările electronice sunt populare în rândul tinerilor americani. În 2018, autoritățile sanitare americane estimau că 3,6 milioane de liceeni și studenți consumă astfel de produse, un număr în creștere constantă.

În 2022, 30,8 milioane de americani încă fumau, potrivit unei estimări calculate de CDC.

Rata fumătorilor din Statele Unite a scăzut considerabil de câteva decenii datorită politicilor puternice de sănătate care vizează fumatul, aflat la originea cancerelor și a bolilor cardiovasculare.

Totuși, conform CDC, fumatul rămâne prima cauză de îmbolnăvire și de deces evitabil în Statele Unite.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.