Politică

Principele Radu a vizitat, la Berlin, expoziția dedicată Încoronării de la Alba Iulia

Principele Radu s-a întâlnit cu ambsadorul român la Berlin, Adriana Stănescu

Principele Radu a efectuat, miercuri și joi, în numele Custodelui Coroanei, o vizită în Republica Federală Germania, la Berlin și Hanovra, țară în care trăiesc aproape un milion de români.

La Hanovra, Principele Consort a vizitat sediul istoric al companiei Pelikan, fondată în anul 1838, unde s-a întâlnit cu conducerea companiei și a vizitat Pelikan TintenTurm (un district din centrul orașului Hanovra construit de companie în secolul al XIX-lea) și Muzeul Pelikan, informează vineri Familia Regală a României, într-o postare pe Facebook.

„La Berlin, Alteța Sa Regală a vizitat Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Berlin, o construcție din secolul XXI care duce mai departe tradiția ortodoxă românească în capitala Germaniei, începută în perioada interbelică. Principele Consort a fost întâmpinat de părintele Ioan Dragoș Manu și de părintele Clement Lodroman, a participat la slujbă și s-a întâlnit cu membri ai comunității românești din capitala Germaniei”, precizează sursa citată.

Principele Radu a vizitat asociația caritabilă Buddy Bear, fondată de dr Klaus Herlitz acum două decenii, care promovează toleranța și înțelegerea între țările lumii și în interiorul societății.

„Inițiativa personală a soților Eva și Klaus Herlitz este astăzi cunoscută pe toate continentele pentru expozițiile în aer liber din capitalele lumii, în care sunt așezate laolaltă figurine înfățișând urși în mărime naturală, viu colorate și simbolizând țările lumii. La sediul asociației, Principele Radu a discutat cu conducerea fundației perspectiva ca expoziția să poposească în cursul acestui an în capitala României”, informează Casa Regală.

Totodată, la invitația ambasadorului României în Republica Federală Germania, Adriana Stănescu, Principele Consort a vizionat expoziția dedicată Încoronării de la Alba Iulia și a participat la o întâlnire cu membri ai comunității de români din Berlin și cu diplomații ambasadei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.