Social

O femeie care escalada Piatra Bulbuci a fost rănită după ce a cedat un element de siguranță al frânghiei

O femeie a fost rănită, sâmbătă, în timp ce escalada Piatra Bulbuci, după ce i s-ar fi rupt un element de siguranță al frânghiei și s-ar fi lovit de peretele versantului situat în zona localității Feneș, în Munții Apuseni.

Inițial, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba a anunțat că polițiștii au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că o femeie, de 42 de ani, a căzut de pe Piatra Bulbuci, în timp ce escalada versantul. Ulterior, IPJ a transmis că femeia s-ar fi lovit de peretele versantului, după ce i s-ar fi rupt un element de siguranță al frânghiei.

„Persoana este conștientă. Va fi transportată la spital, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate. Victimei i s-ar fi rupt un element de siguranță al frânghiei și s-ar fi lovit de peretele versantului, iar din verificările efectuate, rezultă că nu este vorba despre o cădere de la înălțime”, a precizat IPJ Alba.

Situată în bazinul Văii Ampoiului, Piatra Bulbuci este un bloc masiv de calcar cu aspect de cetate, înalt de 78 de metri. Este rezervație geologică și geomorfologică, cu foarte multe trasee echipate pentru alpinism, potrivit Centrului de Informare și Dezvoltare Turistică Zlatna.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.