Social

Vreme frumoasă în întreaga țară, în mini-vacanța de 1 Mai. Câteva ploi de scurtă durată vor cădea în unele zone

Vremea va fi caldă în majoritatea regiunilor în mini-vacanța de 1 Mai, și doar câteva reprize de ploaie sunt prognozate atât în zona Litoralului, cât și în nordul Olteniei și la munte, a declarat, sâmbătă, pentru Agerpres, Mihai Huștiu, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

„În general, va predomina o vreme a frumoasă în mare parte din țară, dar mâine, duminică, așteptăm câteva ploi de scurtă durată, local la munte, izolat prin vest, centru și sud. Însă sunt ploi slabe și de scurtă durată, mai ales pe timpul după-amiezei. Procesul de încălzire va continua, astfel că duminică temperaturile vor fi cuprinse între 15 și 23 de grade, cu valori posibil mai coborâte în zona Deltei Dunării”, a spus Huștiu.

Potrivit specialistului, încălzirea va continua luni, 1 mai, când, vremea va fi în general frumoasă.

„Încălzirea, așa cum am menționat, va continua mai ales în vest, nord-vest și centru, astfel că temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 și 17 grade în nordul Moldovei, estul Transilvaniei și pe Litoral, și 23 de grade, local în vestul și sud-vestul țării. De asemenea, și temperaturile minime devin în general pozitive, cuprinse între un grad și 11 grade, cu posibile valorii mai coborâte doar în depresiunile Carpaților Orientali. Vânt așteptăm mai ales luni prin estul țării, Moldova, Dobrogea și Bărăgan, cu rafale undeva la 40-50 km pe oră, Tot ziua de luni va aduce câteva ploi izolate prin Carpații Meridionali sau prin nordul Olteniei, mai ales după-amiaza”, a menționat meteorologul ANM.

Pentru zona Litoralului, prognoza de specialitate arată că temperaturile vor fi cuprinse între 15 și 18 grade, pe parcursul mini-vacanței de 1 Mai.

„Poate duminică să vină câțiva strop de ploaie, iar vântul va sufla undeva la 40 km/h atât mâine, cât și poimâine. Apa mării este încă destul de rece, cu valori între 11 și 14 grade. Diminețile vor fi cam 10-11 grade, o vreme relativ răcoroasă. La mare, de obicei este așa, adică nu este mai cald decât față de restul țării, unde se vor depăși, cum spuneam, 20 de grade, prin vest și prin sud. Litoralul are un alt regim datorită influenței pe care o are marea. Mai rece fiind, nu depășim 18 grade”, a afirmat Mihai Huștiu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.