Politică

Șeful Wagner denunță lipsa de muniție și insultă conducerea militară rusă

Liderul grupării de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin: „Ei au venit aici ca voluntari și mor pentru ca voi să vă îngrășați în birourile voastre de mahon” (foto: captură video)

Liderul grupării de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, s-a plâns de lipsa de muniție și a proferat insulte la adresa ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, și a șefului Statului Major General al Forțelor Armate ale Rusiei, Valeri Gherasimov, transmite vineri EFE.

„Aceștia sunt băieții care au murit azi, sângele încă este proaspăt”, a declarat Prigojin într-un video postat pe Telegram, în care arată rânduri de cadavre ale soldaților grupării Wagner și susține că numărul victimelor ar fi fost de cinci ori mai mic dacă unitățile Wagner ar fi primit cantitatea corespunzătoare de muniție.

El a adăugat că unitățile sale au doar 30% din muniția de care au nevoie, fapt pentru care i-a făcut direct răspunzători pe Şoigu și Gherasimov.

„Ei au venit aici ca voluntari și mor pentru ca voi să vă îngrășați în birourile voastre de mahon”, spune Prigojin, adresându-se cu diverse insulte ministrului Apărării și șefului Statului Major General.

Membrii grupării Wagner sunt forța de asalt a Rusiei în bătălia care se dă de opt luni pentru orașul Bahmut (Artiomovsk, pentru ruși), din estul Ucrainei.

Joi, Prigojin a afirmat că într-o singură zi de confruntări au murit 116 membri Wagner din cauza lipsei de muniție, pe care a descris-o ca fiind „extrem de gravă”.

De luni de zile, liderul Wagner reclamă că Ministerul rus al Apărării nu furnizează unităților sale muniția promisă.

La începutul lunii martie, Prigojin a amenințat chiar că își va retrage detașamentele din Bahmut.

„Dacă compania militară privată Wagner se retrage din Bahmut, întregul front se va prăbuși”, a declarat el într-un video postat pe YouTube și a avertizat că prăbușirea ar putea ajunge „până la frontierele Rusiei și, poate, mai departe”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.