Mozaic

Nicolae Prelipceanu a primit Premiul Național pentru Poezie „Lucian Blaga” Opera Omnia

Laureatul Premiului Național pentru Poezie „Lucian Blaga” Opera Omnia pe 2023 este Nicolae Prelipceanu

Laureatul celei de-a VII-a ediții a Premiului Național pentru Poezie „Lucian Blaga” Opera Omnia, decernat marți la Lancrăm, este Nicolae Prelipceanu, pe lista finală a poeților nominalizați mai aflându-se Liviu Ioan Stoiciu, Vasile Dan, Aurel Pantea, Ion Pop, Marta Petreu și Ioan Moldovan.

În cadrul unei ceremonii desfășurate la Casa Memorială „Lucian Blaga” Lancrăm, câștigătorul ediției din acest an a fost anunțat de către președintele Uniunii Scriitorilor din România, Nicolae Manolescu, care a fost, de altfel, și președintele juriului.

Laureații edițiilor precedente au fost Adrian Popescu, Emil Brumaru, Ana Blandiana, Ion Mureșan și Gabriel Chifu.

Poetul, prozatorul și ziaristul Nicolae Prelipceanu s-a născut la 10 august 1942, la Suceava, și a absolvit Facultatea de Filologie a Universității din Cluj, în 1966. În prezent, este redactor-șef al revistei „Viața Românească”.

A debutat în poezie în revista „Contemporanul”, în 1962. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România din 1970.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Alba, Uniunea Scriitorilor din România și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș și Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.