Mozaic

Bărbat din China arestat pentru că ar fi folosit ChatGPT pentru a genera un fake news

Un bărbat din provincia chineză Gansu a fost arestat pentru că ar fi folosit ChatGPT pentru a genera un fake news despre un accident de tren, devenind prima persoană arestată în China pentru folosirea cu rea intenție a unui program de inteligență artificială (AI), transmite miercuri Reuters.

Ştirea, conform căreia în accidentul feroviar și-ar fi pierdut viața 9 lucrători în construcții dintr-un oraș al provinciei Gansu (nord-vestul Chinei) a fost accesată de peste 15.000 de ori după ce a fost postată în social media la 25 aprilie, conform poliției din Pingliang.

Noile regulamente din China privind constructele de tip „deepfake” interzic utilizatorilor și furnizorilor de servicii AI, deopotrivă, să folosească tehnologia pentru a produce și a elibera în spațiul public informații false.

Regulamentele, care se aplică începând cu 10 ianuarie, sunt concepute pentru a limita folosirea tehnologiei AI pentru a interveni asupra conținuturilor online.

Un total de 25 de conturi pe Baijiahaom, o platformă de bloguri deținută de compania chineză Baidu, au raportat „accidentul” folosind adrese IP din locații diferite, conform poliției.

Suspectul, pe nume Hong, a fost identificat și arestat pentru inventarea de informații false. Hong ar fi modificat știri generate de ChatGPT și le-a încărcat pe platforma deținută de Baidu, conform poliției locale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.